TAM BUĞDAY UN’U

TAM BUĞDAY UNU

Tam Buğday unu üretiminde ağırlıklı olarak Kastamonu Yöre buğdayı tercih edilir. Üretimde kullanılacak olan buğday ilk önce fabrika bölümünde saman, taş, toprak gibi yabancı maddelerden arındırıldıktan sonra yıkama işlemine tabi tutulur. Yıkanan  ve temizlenen buğday kurutma işleminden geçirildikten sonra doğal taş değirmende öğütülerek tam buğday unu haline getirilir.

Öğütme esnasında hiçbir katkı maddesi kullanılmaz.% 100 doğaldır. Taş değirmene özgü elekten geçerken % 1 lik düşük bir miktarı içerisinden ayrılır. Buğdayın nerdeyse tamamı una dönüştürüldüğü için tam buğday unu içerisinde buğdayın değerli kısmı olan ruşeym tabakası ve kepek bölümü de bulunur.

1

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir